CORONATOEGANGSBEWIJS

 

Wat moet ik meenemen om toegang te krijgen tot het festival?

  • Een coronatoegangsbewijs via de CoronaCheck-app of een geprinte QR-code via testenvoortoegang.nl.

  • Een positieve gezondheidscheck (‘groen scherm’) ingevuld via guiltypleasure.nl/triage (vanaf 4 uur vooraf in te vullen)

  • Een geldig legitimatiebewijs (rijbewijs, ID of paspoort)

  • Je ticket voor Guilty Pleasure Festival

Een coronatoegangsbewijs: zo werkt het
De Nederlandse overheid stelt het verplicht om in het bezit te zijn van een negatief testbewijs (via www.testenvoortoegang.nl) of een vaccinatiebewijs om toegang te verkrijgen tot het evenement. We hopen dat zoveel mogelijk mensen deze laatste horde samen met ons willen nemen zodat we ein-de-lijk weer met elkaar kunnen flaneren, dansen en sjansen aan de plas.

 

Meer info:
rijksoverheid.nl/testenvoortoegang

www.coronacheck.nl/nl

De sneltest is gratis en is erg goed geregeld.

Deins dus niet terug en zorg dat je het eerste festival na corona niet mist!
 


Lees verder op deze pagina hoe testen voor toegang precies in z’n werk gaat.

Naar een evenement zoom 1.PNG

Ik ben niet volledig gevaccineerd, hoe krijg ik een coronatoegangsbewijs?
Volg onderstaand stappenplan.
 

Stap 1: Installeer de CoronaCheck app op je telefoon
Download de CoronaCheck app op de telefoon via de Apple App Store / Google Play Store, of via coronacheck.nl/nl/.

Heb je geen smartphone? Ga naar testenvoortoegang.nl

 

Stap 2: Maak een gratis testafspraak
Plan een afspraak voor een coronatest bij 1 van de aangesloten testlocaties via de CoronaCheck app of testenvoortoegang.nl. Een testuitslag is 40 uur geldig. De app/website selecteert het juiste testmoment op basis van de datum van het festivalbezoek.

 

Stap 3: Testuitslag
De testuitslag volgt binnen een uur na afnemen van de test via de app of in de mail. Een negatieve uitslag is nodig om een coronatoegangsbewijs voor Guilty te kunnen maken.

 

Stap 4: Coronatoegangsbewijs
Bij de negatieve testuitslag zit een ophaalcode. Gebruik deze ophaalcode in de CoronaCheck-app als je die hebt. De app maakt hier een QR-code van. Dit is het coronatoegangsbewijs voor het festival. Dit klinkt ingewikkeld, maar op het moment dat je de app gedownload hebt wijst het zich vanzelf.

 

Liever een papieren testbewijs? Ga naar coronacheck.nl/print en vul de ophaalcode in die je per mail hebt ontvangen. De website genereert een testbewijs in de vorm van een QR-code, deze print je uit.

 

Ik ben niet volledig gevaccineerd; een tweede prik staat gepland na Guilty. Hoe krijg ik toegang tot het festival?

Het is helaas noodzakelijk dat je volledig gevaccineerd bent voor een vaccinatiebewijs. Lees hier meer over op: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/coronabewijs/coronabewijs-voor-evenementen. Je moet je dus laten testen voor toegang. Bij de vraag hierboven vind je een overzichtelijk stappenplan.

 

Bekijk de stappen in het filmpje Testen voor toegang. ​

Ik ben volledig gevaccineerd, hoe krijg ik toegang tot Guilty Pleasure Festival?

Vanaf 24 juni kunnen bezoekers ook hun vaccinatiebewijs omzetten in een coronatoegangsbewijs. Om ook deze QR-codes te kunnen scannen is een update van de CoronaCheck app vereist (naar versie 2.0.0).  Voer deze update uit ter voorbereiding op het evenement. In het menu, onder het kopje: “over deze app” kunt u zien welke versie u heeft (versie 2.0.0 is benodigd). Vanuit de appstores kunt u de laatste versie downloaden (soms gaat dit automatisch). 

 

Als je volledig gevaccineerd bent dan kun je hier gebruik van maken om toegang te krijgen tot Guilty Pleasure Festival. Je hoeft dan niet te testen voor toegang. 

Het verkrijgen van een QR code werkt zo:
 

1. Download eerst de CoronaCheck-app (minimaal versie 2.0.0) uit de App Store of de Play Store.
 

2. Log in met je DigiD. Als je er bij de vaccinatie toestemming voor hebt gegeven, worden je vaccinatiegegevens automatisch opgehaald bij het RIVM, de GGD of het ziekenhuis. Als dat niet automatisch werkt, kun je je vaccinatiebewijs ook zelf toevoegen aan de app. Op de site van de Rijksoverheid komt binnenkort informatie over hoe dat werkt.
 

3. Als je de QR-code in de app (of uitgeprint) hebt, kun je die laten scannen bij de entree voor toegang tot de groene zone. 

 Let op: alleen twee stempels in je gele boekje is dus níet voldoende. Je moet bovenstaande stappen doorlopen. 

Voor de laatste informatie over de CoronaCheck-app en testen voor toegang, ga naar www.coronacheck.nl/nl

Ik kom uit het buitenland. Hoe moet ik me laten testen?

Hier is op dit moment nog geen beleid voor vanuit de overheid. Houd deze pagina in de gaten voor de meest up to date informatie rondom dit onderwerp.

 

 

Wat is een herstelbewijs?
Heb je corona gehad en kun je dat ook aantonen met een positieve PCR-test? Dan kun je ook een zogenoemd herstelbewijs uploaden in de CoronaCheck-app. Dat gebeurt automatisch als je met je DigiD inlogt op de app. Het werkt alleen als de positieve test tussen de 12 dagen en 180 dagen oud is.

Is 1 Janssen vaccin genoeg om toegang te krijgen tot het terrein? 

Ja. Zolang je een (negatieve) QR-code hebt in de CoronaCheck-app krijg je toegang tot Guilty Pleasure Festival. Eén Janssen vaccin is dus voldoende, míts je op tijd je QR-code in de CoronaCheck-app aanmaakt. Het aanmaken van de QR-code kan tot een paar dagen duren na je vaccinatie. Weet je niet zeker of het je op tijd lukt om de QR-code aan te maken? Plan dan een back-up Testen voor Toegang-afspraak via testenvoortoegang.nl. 

Waarom staat er een tijdslot op mijn ticket / werken jullie met gefaseerde instroom?

Om de 1,5 meter afstand buiten het festival te kunnen waarborgen worden we vanuit de autoriteiten verplicht om met een gefaseerde instroom te werken. Dit betekent dat jij in een vooraf aangegeven tijdslot ingedeeld bent. Om dit te compenseren gaan we niet om 13:00 open, maar om 12:00. 

Jouw tijdslot kun je vinden op je ticket. Zorg dat je binnen deze tijden in de rij staat.

Heb je vragen over het tijdslot? Mail ze naar tijdslot@guiltypleasure.nl.

 

De overheid verplicht bezoekers tot triage: hoe doe ik deze extra gezondheidscheck?

Je bent het inmiddels waarschijnlijk wel gewend van het terras: het formuliertje dat je dan even moet invullen om toegang te krijgen. Hiermee worden contactgegevens van alle bezoekers (tijdelijk) bewaard, zodat zij door de GGD benaderd kunnen worden in het geval van een coronauitbraak. Voor Guilty Pleasure Festival geldt hetzelfde. Je krijgt vooraf van ons een link met een gezondheidscheck die 4 uur voor het festival opengaat. Aan het einde van de gezondheidscheck krijgt je een rood of een groen vinkje. Dit laat je zien bij de ingang. Alleen met een groen vinkje krijg je toegang tot het festival.


Let op: dit is dus níet hetzelfde als het coronatoegangsbewijs.

De link naar de gezondheidscheck is www.guiltypleasure.nl/triage en kun je ook vinden op je ticket. We sturen ‘m daarnaast in de week voor het festival nog extra per mail naar je toe.

 

 

Wat als ik me niet wil laten vaccineren of testen?

In dit geval krijg je geen toegang tot het evenement. We geven iedereen die zich niet wil laten vaccineren of testen de mogelijkheid om zijn ticket om te zetten naar Guilty Pleasure Festival 2022. Wil je hiervoor in aanmerking komen, geef dit dan voor 1 juli 2021 aan ons door via info@guiltypleasure.nl ovv Guilty 2022. Dit geldt niet voor tickets die na 11 juni zijn gekocht, omdat de regels vanaf dat moment al bekend waren. Na 1 juli heb je de mogelijkheid om je ticket door te verkopen via Ticketswap, om anderen de kans te geven om Guilty bij te wonen.

 

 

Ik kom een heel weekend feesten, moet ik me nu twee keer laten testen? 

Als je beide dagen naar het festival gaat, dan zal je je op zaterdag 10 juli moeten laten testen om ook op zondag 11 juli het terrein te kunnen betreden. Je hoeft je dan dus niet twee keer te laten testen. 

Mag ik ook een zelftest gebruiken?

Nee, je hebt een officieel testbewijs nodig van de overheid, zoals hierboven beschreven.

Ik heb een PCR-test laten doen, krijg ik hier ook toegang mee tot het festival? 

Nee, je moet echt via testenvoortoegang.nl een afspraak maken en met de negatieve testuitslag een QR-code aanmaken in de CoronaCheck-app. Wij hebben het ook niet verzonnen! 😉 

Ik ben positief getest op corona. Kan ik nu mijn geld terugkrijgen of mijn ticket doorschuiven naar volgend jaar?

Nee, helaas is dit niet mogelijk. Je kunt je tickets wel op TicketSwap zetten. We hopen volgend jaar weer samen met je te moonwalken!

KNOP-VRAGEN.PNG
recycle-1730163_640.png
logo-celebrate_safe-algemeen.png