top of page
Duurz goud.png

SAMEN MET JULLIE WILLEN WE ONZE ECOLOGISCHE VOETAFDRUK VERKLEINEN. HIERVOOR HEBBEN WE EEN AANTAL MAATREGELEN GENOMEN. WE VERZOEKEN IEDEREEN REKENING TE HOUDEN MET DEZE MAATREGELEN EN ZOVEEL MOGELIJK BIJ TE DRAGEN AAN ONZE DOELSTELLING. SAMEN VOOR EEN BETER MILIEU EN EEN SCHONER GUILTY. BEDANKT TOPPERS!

 

Wij werken vanuit de barren uitsluitend met 100% recyclebare rPET plastics en blikjes. We werken met een statiegeld systeem op alle bekers, blikjes en flesjes. Op deze manier kunnen we het ‘afval’ perfect scheiden en aanleveren bij onze afvalverwerker. De lege plastic bekers, flesjes en blikjes zijn dan ook niet langer meer afval, maar een duurzame grondstof voor nieuwe producten. Stomweg verbranden behoort daarbij tot het verleden. 

De rPET bekers en flesjes worden volledig gerecycled tot nieuwe rPET bekers. Blikjes worden ingezameld en verwerkt door Blikkie ®. Zij ontwerpen van het aluminium lokaal nieuwe producten voor de openbare ruimten in samenwerking met overheden en gemeenten.

Hoe het statiegeld systeem in zijn werk gaat is verderop te lezen. Doe a.u.b. mee aan het statiegeldsysteem. Ieder(e) beker, flesje of blikje dat op de grond terecht komt, belandt bij het restafval en is niet meer duurzaam te recyclen. Samen staan we sterk voor een wereld zonder wegwerpplastics.

 

Bij de barren worden de doppen van flesjes gedraaid en deze worden gescheiden aangeleverd bij een stichting welke deze inzamelt ten behoeve van het goede doel.

 

Print je ticket a.u.b. niet uit. We kunnen deze prima scannen vanaf je telefoon!

 

De auto is nog steeds een grote boosdoener als het gaat om CO2 uitstoot. Kom zoveel mogelijk met de benenwagen, de fiets of het Openbaar Vervoer. Indien het echt niet anders kan; carpool dan zover dat gaat.

 

Een andere grote boosdoener in de CO2 uitstoot is onze (rund)vlees consumptie. Wij zijn (nog) niet 100% vegetarisch. Maar vragen jullie wel om stil te staan bij je vleesconsumptie en om wat vaker een vegetarische of veganistische optie te pakken. Wij kopen scherp in en letten erop zo veel mogelijk duurzame producten op het menu te zetten samen met onze cateraars. 

 

Voor wat betreft de stoomvoorziening werken we met Green Battery’s. De energie in deze batterijen is opgewekt met zonne- en windenergie. Op de plekken waar het niet anders kan werken we met aggregaten die volledig draaien op HVO Dieselolie. Dit is een volledig fossielvrije diesel met een lagere uitstoot van schadelijke emissies zoals fijnstof, stikstof en roet. Het is gemaakt van afgewerkte plantaardige oliën en restafval zoals dierlijke vetten.

 

 

ONS STATIEGELDSYSTEEM

 

  1. JE KRIJGT BIJ BINNENKOMST ÉÉN BEKERMUNT (gratis).

  2. LEVER DE BEKERMUNT IN AAN DE BAR BIJ JE EERSTE BESTELLING.

  3. BIJ ELK NIEUW DRANKJE LEVER JE DE GEBRUIKTE BEKER, FLESJE OF BLIKJE IN EN KRIJG JE EEN NIEUW(E) BEKER, FLESJE OF BLIKJE.

  4. RAAK JE JOUW BEKER, FLESJE OF BLIKJE KWIJT. DAN KOST EEN NIEUW(E) BEKER, FLESJE OF BLIKJE EEN HALVE MUNT EXTRA BIJ JE VOLGENDE DRANKJE.

  5. DANSEN ZONDER BEKER OF FLESJE IN DE HAND? DAN WISSEL JE JOUW LEGE BEKER, FLESJE OF BLIKJE IN AAN DE BAR VOOR EEN BEKERMUNT.  

  6. LEVER JE BEKER, FLES OF BLIKJE ALS JE NAAR HUIS GAAT A.U.B. IN BIJ DE BAR OF GOOI HEM IN DE AFVALBAK.

 

 

 

Klik hier voor meer informatie over ons duurzaamheidsbeleid.

bottom of page